Yönetici / 2020-01-03

Dış Cephe Güvenlik Kamerası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Dış mekan seçerken şunlara dikkat edilmeli;

  • Montaj yapılacak yer nasıl bir yer ?
  • Bina mı ?
  • Fabrika mı
  • Küçük bir dükkan mı ?
  • Akaryakıt istasyonu ve benzeri bir yer mi ?
  • Çok rüzgar alan bir yer mi ?
  • Çok yağmura maruz kalan bir yer mi ?
  • Çok sıcak ya da çok soğuk bir yer mi ?
  • Deniz kenarı ve su kesintisi alıyor mu ?

Bunları belirledikten sonra her birinde kullanılacak kamera Aslında farklılıklar göstermektedir.
Bazı farklılıklar basitçe şunlardır kamera duvara montaj yapılacak tavandan mı asılacak.
Bu husus kamera montajını kolaylaştırmakta ve estetiği güzelleştirmektedir.
Fabrika montajlarında dış cephelerde kullanılan kameralar genellikle daha büyük caydırıcı ve uzun mesafeleri gören fazla dedi olan kameralardan seçilmelidir.
Akaryakıt istasyonu gibi yerlerde araçların plakasını rahat görebilecek açı geniş ama görüntülü dağıtmayan kameralar seçilmelidir.
Çok rüzgar alan yerlerde ayakları Sağlam vidaları kuvvetli rüzgarda sallanmayan kameralar seçilmelidir Çünkü sallantı görüntünün bozulmasına sebep verecektir.
Çok yağmura maruz kalan yerlerde mümkünse ip67 kameralar tercih edilmelidir Eğer olmuyorsa kameraya direk çok sert şekilde yağmur vuran yere montaj yapılmamalıdır.
Çok soğuk bir yere montaj yapılacaksa kameranın soğuktan dona bileceği göz önünde bulundurularak Mümkünse ısıtıcılı bir kamera seçilmelidir.
Aynı durum çok sıcak yerlerde de geçerlidir kamera direk güneş alan bir yere montaj edilmemelidir veya içinde F olan soğutuculu bir kamerası seçilmelidir.
Deniz kenarı veya su kesintisi alan yerlerde kamera direği kesintiye doğru takılma malıdır Çünkü tuzlu su camlarda birikme yaparak kameranın kötü göstermesini çok kısa bir zaman içinde sağlayacaktır.

Sonra dış mekan kameralar ne olursa olsun hava şartlarından dolayı kirlenmektedir günümüzde birçok kameranın görüntüsü eskisi gibi göstermiyordu kamera bozuldu gibi düşünür bunun asıl nedeni kameraların camlarının kirlenmesi dir çünkü gece görüşlü kameralar Mısır Camları da ısınır ve oraya yapışan tozlar görüntüyü bozar bir pamuk veya yumuşak bir bez yardımıyla ayda bir veya iki ayda Bir camları mutlaka silinmelidir.

 

Alıntıdır. http://www.guvenlikokulu.com/